Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washington Post, previziuni SUMBRE pentru România: 'Democrația, în pericol să decadă. Românii cinstiți au nevoie de ajutor...'

The Gryphon
presa UK

"Revoluția democratică ce a cuprins Europa Centrală după prăbușirea Uniunii Sovietice este în pericol să fie inversată. În ultimii ani, în Ungaria a început contruirea unei autocratii de facto, sub cochilia unor instituții democratice care au eșuat. Polonia urmează acum același curs. Uniunea Europeană pare incapabilă să oprească aceste lucruri. Poate și din această cauza, o a treia țară fosta comunistă, România, se grăbește să inverseze reformele anticorupție adoptate sub presiunea Bruxelles-ului", scrie cotidianul Washington Post într-un editorial intitulat "Democracy threatens to backslide în România" - "Democrația riscă să decadă în România".

Citeşte şi: Documente EXPLOZIVE despre averea Casei Regale. Dezvăluiri despre proprietarul Palatului Elisabeta

"Românii cinstiți au nevoie de ajutor din partea guvernelor occidentale. Ambasada Statelor Unite la București s-a exprimat clar în favoarea statului de drept, la fel și șapte ambasadori ai unor țări membre UE. Dar Parlamentul României ar trebui să audă asta direct de la lideri precum Angela Merkel să Donald Trump. Nu este încă prea târziu pentru a opri decăderea democrației în Europa Centrală, dar acest lucru va necesită o acțiune urgență și concertată la cele mai înalt nivel", este concluzia editorialului publicat de Washington Post.

Publicația americană amintește că, săptămâna trecută, Parlamentul României a adoptat, după o dezbatere slabă, trei noi legi care riscă să reducă puterile Direcției Naționale Anticorupție și să compromită independența judecătorilor și a procurorilor. Atacul asupra Direcției Naționale Anticorupție este deosebit de important, deoarece a fost responsabil pentru sute de urmăriri penale ale înalților funcționari și demnitari români în ultimul deceniu, inclusiv 72 de membri ai Parlamentului.

Aceste măsuri nu sunt însă suficiente pentru membrii Partidului Social-Democrat (PSD), aflat la guvernare în România, care a fost în centrul corupției endemice din România, notează Washington Post. Liderii PSD propun acum zeci de amendamente la Codul penal și Codul de procedura penală, care ar proteja liderii politici de urmărirea penală pentru infracțiuni dintre cele mai diverse, de la mituire până la hărțuire sexuală, mai scriu jurnaliştii.

Citeşte şi: BOMBA anului: Radu Mazăre a FUGIT din România şi cere AZIL - DOCUMENT .

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.