Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documente EXPLOZIVE despre averea Casei Regale. Dezvăluiri despre proprietarul Palatului Elisabeta

Casa Regala

Fostul senator Marius Marinescu a prezentat, sâmbătă, într-o emisiune la Antena 3, o serie de documente oficiale din Arhivele Statului care conțin informații despre averea Casei Regale. Fostul politician susţine că mult contestatul Palat Elisabeta ar putea fi revendicat de către Familia Regală, el aflându-se în trecut în proprietatea Reginei Elisabeta.

"Am ascultat poziţia premierului. Este corectă, dar cu un amendament: Regele Mihai I a primit locuinţa în folosinţă, Palatul Elisabeta, pentru că a fost rege. La fel cum au primit şi Traian Băsescu, şi domnul Emil Constantinescu. E normal. (...)Se vorbește de Palatul Elisabeta. Palatul Elisabeta, conform decretului 38/1948 , decretul prin care a fost confiscată averea familiei regale. În acest document găsim faptul că palatul din şos Kiseleff a fost proprietatea reginei Elisabeta. (...) Urmașii Principesei Elisabeta pot revendica Palatul Elisabeta. Și sunt urmași, dacă este să vorbim de fiicele Regelui Mihai, de Paul de România și nu numai. Nu l-au făcut, nu știu de ce nu au făcut-o până în momentul de față. Poate a fost o înţelegere cu cei de la RAAPPS, cu ministrul Culturii, când au primit Castelul Peleş, castel pe care îl regăsim aici ca proprietate a Casei Regale. Castelul Săvârşin a fost, la fel, proprietatea Regelui Mihai", a spus Marinescu.

Citeşte şi: Lovitură pentru Casa Regală de la Guvern. Atac dur al premierului: 'Nu-mi vine să mă apuc să recunosc că există nu ştiu ce coroană pe aici...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.