Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washington-ul este pe cale să suspende discuţiile cu Rusia din cauza bombardamentelor din Siria

Secretarul de stat american John Kerry a anunţat joi că SUA sunt pe punctul de a suspenda discuţiile cu Rusia privind conflictul sirian, din cauza reluării războiului la Alep, relatează AFP şi Reuters.

"Suntem pe punctul de a suspenda discuţiile deoarece este iraţional ca în contextul bombardamentelor care au loc (la Alep) să încercăm să luăm lucrurile în serios", a declarat Kerry la Washington.

"Este unul dintre acele momente în care va trebui să luăm în considerare alte alternative, cu excepţia cazului în care părţile aflate în conflict arată în mod clar că sunt dispuse să ia în calcul o abordare mai eficientă", a adăugat el.

Citeşte şi: Un club celebru din București a fost INCHIS: Acuzații de evaziune fiscală

"Nu există nicio noţiune sau semn al unui obiectiv serios cu ceea ce se întâmplă în prezent", a afirmat Kerry la adresa Rusiei, aliat al regimului sirian, fără însă a menţiona Moscova în mod explicit, notează agerpres.

Citeşte şi: Alis Grasu îi răspunde lui Cătălin Tolontan, apare numele lui Gigi Becali: 'Nu am luat niciun leu'

Miercuri, John Kerry l-a atenţionat în timpul unei conversaţii telefonice pe omologul său rus Serghei Lavrov că SUA ar putea îngheţa orice cooperare pe marginea conflictului din Siria, dacă Moscova nu va pune capăt bombardamentelor sale asupra oraşului Alep, a anunţat Departamentul de Stat american.

Vezi și: SURSE: Blaga joacă la rupere. Omul impus în conducerea PNL

După zece zile de la eşecul ultimului acord de încetare a focului în Siria, Kerry a informat Rusia că "SUA se pregătesc să-şi suspende angajamentul bilateral cu Rusia asupra Siriei, în mod concret punerea în funcţiune a unui centru comun de coordonare militară" împotriva jihadiştilor, aşa cum a fost prevăzut în acordul ruso-american semnat la Geneva în 9 septembrie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.