Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul condamnă ferm utilizarea forţei împotriva manifestanţilor în Myanmar

Departamentul de stat
Ned Price

Statele Unite au denunţat marţi utilizarea forţei împotriva protestatarilor care se opun loviturii de stat militare din Myanmar, reînnoind apelul la respectarea libertăţii de exprimare a poporului birmanez, transmite AFP preluat de agerpres.

Citește și: Inginerul din reportajul Recorder a rămas fără loc de muncă. Șeful numit politic stă pe același scaun/ Chelnărița a demisionat


'Condamnăm cu tărie violenţa împotriva protestatarilor', a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

'Orice persoană din Myanmar are dreptul la libertatea de exprimare, asociere şi întrunire paşnică, inclusiv în scopul de a manifesta paşnic", a adăugat Price.

"Reînnoim apelurile noastre pentru ca armata să renunţe la putere, să reinstaleze guvernul ales democratic, să elibereze persoanele arestate, să ridice toate restricţiile de comunicaţie şi să se abţină de la (folosirea) violenţei", a continuat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane.

Conform declaraţiilor unor martori, poliţiştii au tras cu gloanţe de cauciuc în direcţia protestatarilor adunaţi în capitala Naypyidaw.

Autorităţile au interzis adunările la care participă mai mult de cinci persoane în Yangon, Naypyidaw şi alte oraşe, fiind de asemenea instituită interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii.

Totodată, în ultimele zile, conducerea militară a încercat să limiteze accesul populaţiei la internet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.