Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul face apel la Turcia 'să dea dovadă de reţinere' în Siria

Kurdish Info
YPG

Statele Unite ale Americii (SUA) au făcut apel la aliatul lor Turcia ''să dea dovadă de reţinere'' în Siria, unde au intrat duminică militari turci, relatează AFP şi Reuters preluate de agerpres.

''Facem apel la Turcia să dea dovadă de reţinere, să se asigure că operaţiunile sale militare sunt pe o rază de acţiune şi de o durată limitate şi să evite în mod riguros orice victimă civilă'', a declarat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert.

În comunicat se precizează că secretarul de stat american, Rex Tillerson, a discutat la telefon sâmbătă cu omologii săi din Turcia şi Rusia, exprimându-şi preocuparea în legătură cu situaţia creată ca urmare a operaţiunii Ankarei în nordul Siriei.

Duminică, în nordul Siriei au intrat militari turci, în cea de-a doua zi a unei ofensive lansate de către Ankara împotriva miliţiei kurde siriene YPG (Unităţile de apărare a poporului).

Ofensiva turcă, denumită ''Ramura de măslin'', riscă să tensioneze şi mai mult relaţiile dintre Ankara şi Washington: SUA susţin de fapt o coaliţie arabo-kurdă, din care fac parte YPG, pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.