Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evenimentele culturale din Bucureşti în acest week-end

Sâmbătă, 9 aprilie, Festivalul Internațional de Film NexT găzduiește, pentru al șaptelea an consecutiv, NexT Kids, un program special de scurtmetraje pentru copiii cu vârste între 4 și 12 ani.

NexT Kids se va desfășura la Cinema Elvire Popesco de la Institutul Francez. Programul este compus din două etape: proiecția filmelor și jocurile derivate din temele sau personajele acestora. Proiecțiile vor începe la orele 10.30 și 11.30, iar prețul unui bilet este de 5 lei.

Filmele proiectate în cadrul acestui program sunt "Ballone di Cannone" (Olanda, 2015), "Hey Deer!" (Ungaria, 2015), "Moon and Wolf/ Lune et le Loup/ Bebe Luna și lupul" (Franța, 2014), "MoonDog/ Câinele lunatic" (Spania, 2015), "Music Dances/ Muzica dansează" (Canada, 2015), "Mustard/ Muștar" (Taiwan, 2015), "Oa" (Spania, 2015), "Two Peaches for Three Warriors/ Două piersici la trei războinici" (Taiwan, 2015) și "Scarecrow's Heart/ Ghalb-e-matarsak/ Sufletul sperietorii" (Iran, 2015).

Cea de a X-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT se desfășoară în perioada 7-11 aprilie și propune publicului 140 de filme scurte recente, inventive și inovatoare, în nu mai puțin de 16 secțiuni, zeci de invitați speciali, seminarii și petreceri de proporții cosmice, informează organizatorii.

Biletele și abonamentele pentru cea de a zecea ediție a Festivalului Internațional de Film NexT se pot achiziționa online de pe www.eventbook.ro.

Festivalul Internațional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Institutului Cultural Român, Uniunii Cineaștilor din România. Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și co-finanțat prin Programul Europa Creativă — Sub-Programul MEDIA al Uniunii Europene.

* Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează, în perioada 8 aprilie — 16 decembrie, programul socio — cultural "Clubul seniorilor. Copacul cu amintiri", dedicat persoanelor de vârsta a treia.

Deschiderea oficială a programului va fi marcată, printr-o expoziție de fotografie și obiecte tradiționale aduse la muzeu de către persoanele vârstnice, pentru a fi expuse.

Vor fi prezentate fotografii ce marchează anumite etape importante din viață, obiecte personale încărcate de o mare valoare simbolică, obiecte în spatele cărora se ascunde o poveste, o amintire, ce va fi dezvăluită în cadrul vernisajului chiar de către posesorii acestora, informează Muzeul Satului "Dimitrie Gusti".

Expoziția va fi deschisă în perioada 8 aprilie — 30 iulie, în Casa Glod.

Obiectivele programului vizează îmbunătățirea imaginii sociale a vârstnicilor și a fenomenului de îmbătrânire în general, promovarea culturii tradiționale și a acțiunilor ce favorizează accesul la mijloacele de cultură, respectarea drepturilor persoanelor vârstnice, încurajarea dialogului între generații, prin implicarea vârstnicilor în diverse activități destinate copiilor, potrivit sursei citate.

* ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București prezintă sâmbătă, 9 aprilie, ora 19.00, premiera spectacolului de teatru Obsesii, un one woman show cu Cerasela Iosifescu, în montarea regizorului grec Yannis Paraskevopoulos, alături de scenografia și costumele create de Lia Dogaru.

Protagonista acestui one woman show este Cerasela Iosifescu, actriță a Teatrului Nottara din București și a Teatrului Național "Marin Sorescu" din Craiova, care a colaborat cu regizorul Yannis Paraskevopoulos timp îndelungat, în spectacole de teatru precum Romeo și Julieta, în 2005 sau recent, în 2015, în Pescărușul de Cehov.

În piesa de teatru Obsesii, Cerasela Iosifescu interpretează cu patos și profesionalism un rol dificil, care îi scoate în valoare talentul actoricesc ajuns la maturitate, potrivit unui comunicat al ARCUB.

Textul spectacolului este scris de Claudiu Sfirschi-Lăudat ca o "improvizație liberă" pe marginea unor opere literare semnate de scriitoarea Margarita Karapanou, care s-a luptat întreaga sa viață cu tulburarea maniaco-depresivă. Personajul principal al spectacolului, Lora, reflectă trăirile reale încercate de scriitoare, fiind condusă de autorul textului în fața spectatorului român pentru a povesti experiența unei lumi înfricoșătoare, bântuită de spectrul unei boli oarbe, care nu își alege victimele, arată comunicatul.

Spectacolul Obsesii va avea o reprezentație și duminică, 10 aprilie, iar în urma apelului făcut de UNITER, încasările obținute se vor duce către Fondul de Solidaritate Teatrală, înființat pentru întrajutorarea artiștilor cu probleme de sănătate și existență.

Biletele pot fi achiziționate online de la casa de bilete de la sediul ARCUB, strada Lipscani, nr. 84-90. Prețurile sunt de 45 lei și 35 lei.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.