Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Who Is Romania, cea mai vizibilă campanie de promovare internaţională a culturii române în 2020

who is romania

Seria Who Is Romania, prezentată de realizatoarea britanică Tessa Dunlop, a devenit cel mai de succes demers de promovare culturală a ţării anul acesta, după cifrele de audienţă obţinute în mediul online. Campania a fost derulată la iniţiativa Institutului Cultural Român din Londra.

Aceasta a constat în realizarea a şase episoade video, fiecare despre o personalitate a României (Ştefan cel Mare, Enescu, Regina Maria, Grigorescu, Sebastian, Brâncuşi) şi difuzarea acestora pe Facebook şi Youtube între 9 octombrie şi 13 noiembrie.

Astfel, seria video a generat în şapte săptămâni peste 650,000 de vizualizări totale, a avut un reach online (audienţă atinsă) de peste 2,000,000 utilizatori şi a obţinut vizibilitate preponderent în Marea Britanie şi România.

Institutul Cultural Român din Londra, partenerul principal din proiect, şi-a mărit numărul de urmăritori pe social media, devenind cel mai popular institut cultural străin din capitala britanică în mediul online după ce l-a devansat pe cel italian.

În Regatul Unit, demersului de promovare a culturii române i s-au alăturat instituții publice și private de presă și cultură precum BBC, Daily Mail, Clarence House (Prinţul Charles şi Ducesa de Cornwall), Orchestra Filarmonică Londra (LPO) sau Muzeul Tate.

În România, campania a generat peste 300 de apariţii în mass-media, în cadrul unor platforme sau televiziuni precum TVR, Digi24, Realitatea, România Liberă, Adevărul,  Libertatea, Evenimentul Zilei, Agerpres, Capital sau Newsweek.

Seria a fost scrisă și prezentată de Tessa Dunlop, doctor în istorie și personalitate media britanică. Pasionată de România și specialistă în relațiile româno-britanice ale începutului de secol XX, Tessa vorbește românește și este autoarea lucrărilor „The Bletchley Girls” și „The Century Girls” și câștigătoare a numeroase premii pentru producția BBC „Coast”.

Este considerată o adevărată ambasadoare informală a României: „A fost o plăcere enormă pentru mine să prezint evenimente și personalități istorice ale unei țări care este atât de des înțeleasă greșit în Vest. Sper că aceste filmulețe vor oferi povestea și particularitățile unui popor remarcabil”

Who Is Romania este o serie produsă de Storytailors, casă de producţie internaţională deţinută de românul Paul Andrei Lungu, şi susţinută de Institutul Cultural Român din Londra şi Romania Abroad/România Pretutindeni, o iniţiativă privată care promovează cultura, valorile și tradițiile românești în Uniunea Europeană, prin acțiuni dedicate tuturor românilor plecați din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.