Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

William Barr numeşte un procuror pentru a investiga legalitatea anchetei lui Mueller

slate.com
Robert Mueller

Procurorul general american William Barr a numit un procuror federal pentru a investiga legalitatea anchetei procurorului special Robert Mueller, relatează BBC.

John Durham, procurorul din Conneticut, a primit ordine să afle dacă spionajul asupra echipei de campanie a lui Donald Trump a fost legal.
Trump a cerut în repetate rânduri o astfel de anchetă. El a numit ancheta lui Mueller ca fiind „o vânătoare de vrăjitoare”.
Criticii lui Barr l-au acuzat că acţionează în apărarea preşedintelui în loc să apere interesele SUA. Luna trecută, procurorul general a transmis Congresului că a avut loc „spionaj” asupra campaniei lui Trump din 2016.
„Întrebarea este dacă a fost ceva legal. Trebuie să explorăm acest lucru”, a afirmat el, fără să ofere detalii, precizând însă că adună o echipă pentru a investiga cu privire la începuturile anchetei lui Mueller.
Durham va investiga cu scopul de a afla dacă guvernul a acţionat legal atunci când a adunat informaţii în timpul alegerilor din 2016. Trump a acuzat în repetate rânduri FBI şi Departamentul Justiţiei că au monitorizat ilegal echipa sa de campanie.
De asemenea el va investiga şi dacă fostul consilier general al FBI, James Baker, a oferit informaţii confidenţiale presei, conform New York Times. Baker neagă că ar fi făcut ceva ilegal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.