Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wimbledon va susține financiar jucătorii ucraineni și va face donații pentru refugiați

Wimbledon

Președintele All England Lawn Tennis Club (AELTC), Ian Hewitt, a anunțat miercuri că Wimbledon va face o donație din vânzarea de bilete către fondul de ajutorare a Ucrainei și a invitat din nou ucrainenii stabiliți în cartierele locale din Londra să petreacă o zi la turneu.

Hewitt a confirmat că Wimbledon va dona 1 liră sterlină pentru fiecare bilet vândut la Grand Slam-ul pe iarbă, care va începe la 3 iulie, pentru fondul care se preconizează că va strânge aproximativ 500.000 de lire sterline, scrie Mediafax.

Hewitt a reafirmat, de asemenea, că decizia de a readmite jucătorii ruși și bieloruși la Wimbledon pentru 2023 "nu diminuează condamnarea noastră totală a invaziei ilegale a Rusiei în Ucraina".

Oferta de bilete la Wimbledon este promovată în asociere cu Crucea Roșie Britanică și consiliile locale Merton și Wandsworth.

"Vom invita 1.000 de refugiați ucraineni să ni se alăture pentru o zi la Wimbledon, incluzând bilete, mâncare și băutură și transport", a declarat Hewitt, citat de insidethegames.

Inițiativa urmează unui gest similar făcut anul trecut.

De asemenea, AELTC și Lawn Tennis Association (LTA) s-au angajat să plătească costurile de cazare ale jucătorilor ucraineni de pe tabloul principal și din calificări pentru "întregul sezon pe iarbă".

Jucătorii ucraineni vor avea, de asemenea, posibilitatea de a se antrena fie pe terenurile AELTC, fie la baza sportivă LTA de la Surbiton, din momentul ultimului lor meci de la Openul Franței și până la începerea săptămânii de calificare la Wimbledon, la 26 iunie.

AELTC a confirmat luna trecută că jucătorii din Rusia și Belarus vor fi admiși ca "sportivi neutri", ridicând o interdicție impusă anul trecut, care a fost criticată de președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach.

"Anunțul nostru a fost făcut luna trecută după o analiză atentă și profundă", a declarat Hewitt.

"A fost o decizie dificilă și provocatoare, care a fost luată cu sprijinul deplin al guvernului britanic și al organismelor internaționale interesate de tenis, dar nu diminuează în niciun fel condamnarea noastră totală a invaziei ilegale a Rusiei în Ucraina".

Condițiile de intrare "interzic exprimarea sprijinului pentru invazia Rusiei în Ucraina sub diferite forme și interzic intrarea jucătorilor care primesc finanțare din Rusia și/sau Belarus".

Aceasta include sponsorizarea din partea unor companii deținute de Rusia sau Belarus.

Hewitt a afirmat că AELTC a primit deja angajamente din partea mai multor jucători din Rusia și Belarus că vor respecta aceste condiții.

Drepturile de televiziune pentru turneu au fost, de asemenea, reținute de la televiziunile din Rusia și Belarus.

În 2022, Wimbledon fusese lipsit de puncte de clasament de către ATP și WTA, după ce a impus o interdicție.

Wimbledon și-a modificat, de asemenea, condițiile de intrare pe teren pentru a interzice steagurile Rusiei și Belarusului la turneu.

La Australian Open, în ianuarie, organizatorii au fost determinați să interzică steagurile rusești după incidentele de pe teren cu spectatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.