Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

World Economic Forum propune principii pentru reglementarea cripto

wef
world economic forum wef

Congresul Statelor Unite este în curs de negociere a unui proiect de lege bipartisan privind infrastructura, cu speranța de a adopta o legislație cuprinzătoare care va investi în domenii precum transportul, inițiativele climatice și accesul în bandă largă. Îngropat în text, totuși, era ceva aparent fără legătură: o propunere legată de impozitarea criptomonedelor.

Progresul pe acest front nu poate - și nu ar trebui - să se întâmple peste noapte, susține World Economic Forum.

Organizația propune trei principii de reglementare.

  1. Nu vă grăbiți în reglementare: reglementarea poate adăuga valoare atunci când este atent analizată, evaluată și cântărită. Legiferarea este de obicei un proces lent prin design.
  2. Nu vă feriți de industrie: mulți jucători din industrie sunt lucizi cu privire la riscurile potențiale. Proiectele oneste doresc claritate și caută să evite accidentele de pe drum. Dialogul între sectoarele public și privat poate fi extrem de util și, din experiența noastră, a dus la rezultate orientate spre acțiune, cum ar fi DeFi Policy-Maker Toolkit și CBDC Policy-Maker Toolkit.
  3. Neutralitatea tehnologică este esențială: reglarea tehnologiei de bază, în special într-un spațiu care se schimbă atqt de repede precum cripto, poate fi o cale rapidă către alegerea neintenționată a câștigătorilor. Neutralitatea tehnologică a fost întotdeauna un principiu fundamental al elaborării politicilor, iar această abordare nu necesită schimbări în acest moment.

Organizația crede că, în cele din urmă, țările care sunt  prudente și colaborative vor atrage o nouă eră a pionierilor Internetului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.