Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WP: Ucraina a început să folosească pe linia fruntului bombele cu fragmentare trimise de SUA

bombe cu fragmentare

Armata ucraineană a început să folosească în luptă muniții cu dispersie furnizate de Statele Unite, notează joi Washington Post, citând oficiali ucraineni.

Potrivit acestora, Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) au început să folosească muniții cu dispersie în secțiunea de sud-est a frontului, în încercarea de a străpunge pozițiile rusești bine fortificate care au încetinit contraofensiva Ucrainei. De asemenea, se așteaptă ca AFU să folosească acest tip de muniție în direcția Bahmut.

La 7 iulie, asistentul președintelui SUA pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat că țara sa a decis să predea Ucrainei munițiile cu dispersie, a căror utilizare este contestată de ONU. La 13 iulie, generalul Douglas Sims, șeful Direcției Operațiuni a Șefilor de Stat Major ai forțelor armate americane, a declarat că forțele armate ucrainene au primit muniții cu dispersie de la SUA.

Replica Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia își rezervă dreptul de a folosi muniții cu dispersie ca răspuns la utilizarea acestora de către Ucraina. Livrarea unor astfel de arme și utilizarea lor ar trebui să fie considerate o crimă, a adăugat Putin.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că, în cazul în care munițiile cu dispersie americane vor fi livrate Ucrainei, forțele rusești vor fi obligate să folosească mijloace similare de distrugere împotriva armatei ucrainene. De asemenea, el a adăugat că Rusia s-a abținut de la utilizarea munițiilor cu dispersie în timpul „operațiunii speciale”, realizând amenințarea pe care acestea o reprezintă pentru civili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.