Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xi Jinping dă înapoi, pe fondul protestelor masive din țară: China relaxează restricțiile legate de Covid-19

spiegel.de
Xi Jinping

China a anunţat miercuri o relaxare generală a normelor sanitare împotriva Covid, astfel că va fi permis ca unele cazuri pozitive să intre în carantină la domiciliu şi se renunţă, pe de altă parte, la utilizarea pe scară largă a testelor PCR, informează AFP, relatează News.ro.

Potrivit noilor directive anunţate de Comisia Naţională de Sănătate - care acţionează în calitate de minister - "persoanele infectate asimptomatice şi cazurile uşoare pot fi izolate la domiciliu", iar ţara va "reduce în continuare domeniul de aplicare şi frecvenţa testelor cu acid nucleic".

Timp de aproape trei ani, China a gestionat Covid-19 ca pe o boală periculoasă, la egalitate cu ciuma bubonică şi holera, dar începând de săptămâna trecută, oficialii au recunoscut capacitatea redusă a noului coronavirus de a provoca boli grave, în timp ce experţii chinezi au sugerat că acesta nu este mai mortal decât gripa sezonieră.

Relaxarea restricţiilor vine, de asemenea, pe fondul unor proteste fără precedent ale populaţiei, dar şi al scăderii economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.