Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yanis Varoufakis, cândva un critic acerb al politicilor de austeritate germane, va candida la alegerile europene în Germania

yanis varoufakis

Fostul ministru de finanţe elen Yanis Varoufakis, cunoscut pentru criticile sale necruţătoare la adresa politicilor de austeritate promovate de Berlin în apogeul crizei datoriilor din zona euro, va candida la alegerile europene de anul viitor... în Germania, relatează duminică Reuters preluată de Agerpres.

Mişcarea Democraţie în Europa 2025 (DiEM25), pe care Varoufakis a lansat-o în 2016 pentru ''a democratiza'' continentul european, l-a desemnat duminică în calitate de candidat la alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019.

''Accept (nominalizarea) pentru că întruchipează noile politici transnaţionale de care avem nevoie în Europa'', a declarat Varoufakis într-o conferinţă de presă la Berlin, unde colegii săi au desfăşurat un afiş cu sloganul ''Primăvara europeană''. ''Vă chem pe toţi să vă alăturaţi nouă în această călătorie paneuropeană pentru democraţie în Europa, democraţie în Germania, ca o condiţie pentru prosperitate şi democraţie autentică'', a adăugat el.

Economistul elen, mare iubitor de motociclete şi care căpătase statut de celebritate în timpul crizei euro, a descris cândva măsurile de austeritate impuse Greciei de către creditorii săi drept ''înecare simulată în domeniul fiscal''.

Varoufakis, care a intrat frecvent în conflict cu omologul său german de la acea vreme, inflexibilul Wolfgang Schaeuble, a mai spus că centrul politic din Germania se află sub ameninţare din cauza austerităţii. ''Pe hârtie, Germania se îneacă în bani... dar germanii au fost victimele aceleiaşi austerităţi ca şi restul Europei. Rezultatul: niveluri scăzute de investiţii'', a insistat el, adăugând că astfel cresc inegalitatea şi preţurile la locuinţe

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.