Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yemen. Coaliţia arabă a ucis opt femei şi un copil în timpul unei ceremonii funerare

Opt femei şi un copil au fost ucişi într-un raid aerian ce a vizat, în noaptea de miercuri spre joi, o ceremonie funerară în zonă controlată de rebeli în apropiere de capitala yemenită Sanaa, au declarat surse medicale, informează AFP, potrivit agerpres.

Rebelii şiiţi houthi, care controlează Sanaa şi o mare parte din nordul Yemenului, au acuzat coaliţia arabă condusă de Riad de a fi responsabilă de atacul care a provocat şi rănirea a zece femei.

Citeşte şi: SUA trimite tehnică militară în Republica Moldova

Purtătorul de cuvânt al coaliţiei nu a fost disponibil imediat pentru a comenta aceste acuzaţii.

Potrivit unor surse medicale, victimele au fost transportate la spitale în capitală după raidul ce a avut loc în localitatea Sharah situată în districtul Arhab, la 40 km nord de Sanaa.

Aceste surse şi agenţia Saba.net, controlată de rebeli, au declarat că raidul a vizat casa lui Mohammed al-Nakii, unde avea loc o ceremonie funerară.

Agenţia Saba.net a fost prima care a anunţat acest raid, cu un prim bilanţ de şase femei ucise şi zece rănite, acuzând aviaţia saudită de a fi efectuat raidul.

Peste 7.400 de persoane au fost ucise şi mai mult de 40.000 rănite, pe fondul unei grave crize umanitare, în războiul din Yemen între houthi, aliaţi ai susţinătorilor fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh, şi forţele loiale preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, sprijinite de coaliţia arabă, care intervine militar în regiune din martie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.