Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yemen: Lupte grele în Aden. Raiduri ale coaliției după o ofensivă a rebelilor

aden

Aviaţia coaliţiei conduse de Arabia Saudită a lansat sâmbătă dimineaţă 15 raiduri asupra poziţiilor rebelilor şiiţi Houthi în jurul oraşului Aden, în sudul Yemenului, a indicat un responsabil al armatei yemenite, transmite AFP. 

Atacurile au fost executate la câteva ore după anunţul făcut de ONU la Geneva privind încheierea consultărilor între rebeli şi guvern fără un acord asupra încetării focului şi fără a fi stabilită o dată pentru noi discuţii. 

Raidurile s-au concentrat asupra intrărilor nord, est şi vest din Aden, al doilea oraş al ţării, a explicat pentru AFP acest responsabil fidel preşedintelui în exil, Abd Rabbo Mansour Hadi. 

"Obiectivul este de a slăbi controlul rebelilor Houthi asupra oraşului Aden şi de a ajuta Comitetele de Rezistenţă Populară (combatanţii ostili rebelilor) să recâştige terenul pierdut", a declarat el. 

Rebelii au bombardat, ca represalii, cartiere din Aden, omorând patru persoane şi rănind altele, a afirmat acest responsabil. 

Un spital public a confirmat bilanţul de patru morţi. 

De asemenea, viceguvernatorul de Aden, Nayef al-Bakri, a indicat că o navă încărcată cu ajutoare ale Programului Alimentar Mondial (PAM) nu a putut să acosteze în portul Aden din cauza luptelor. 

Nava, încărcată în special cu făină, a fost deviată vineri spre portul Hodeida (vest), situat la Marea Roşie. 

Viceguvernatorul i-a acuzat pe rebelii Houthi că au împiedicat intenţionat nava să intre în Aden pentru ca aceasta să ajungă în portul Hodeida, care este sub controlul lor. 

"Voi să-i priveze de ajutoare pe locuitorii din Aden care se opun prezenţei lor", a spus el. 

Situaţia umanitară este calificată catastrofală la Aden, unde populaţia duce lipsă de alimente şi unde bolile, aşa cum sunt paludismul, febra tifoidă şi febra dengue, apărute odată cu deteriorarea condiţiilor de igienă, nu pot fi tratate, din cauza lipsei de medicamente.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.