Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

YouTube interzice timp de o săptămână canalul pro-Trump OAN

bbc.com
youtube

YouTube a interzis canalului ultra-conservator One America News Network (OAN) să posteze videoclipuri noi timp de o săptămână şi i-a interzis să obţină venituri din conţinutul deja online, a informat marţi reţeaua socială Google, transmite miercuri AFP preluat de agerpres.

"După o analiză atentă, am eliminat un videoclip al OAN şi le-am dat un avertisment pentru încălcarea regulilor noastre privind dezinformarea în materie de COVID-19, care interzic conţinutul ce susţine că există o vindecare garantată", a anunţat Ivy Choi, purtătorul de cuvânt al YouTube.

Este pentru prima dată când platforma deţinută de Google intervine împotriva acestui post, unul din micile canale pro-Trump care refuză să recunoască victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale şi alimentează zvonurile nefondate de frauda electorală în favoarea acestuia.

După trei avertismente, acesta fiind primul, canalul va fi eliminat. Acesta va trebui, de asemenea, să demonstreze că a rezolvat problemele raportate de platformă dacă doreşte să îşi poată monetiza din nou videoclipurile.

YouTube a reamintit eforturile sale de combatere a dezinformării legate de pandemie, în special prin retragerea a 200.000 de videoclipuri periculoase sau înşelătoare pe această temă începând din februarie.

Foarte populara reţea Youtube, a cărei popularitate a crescut şi mai mult ca urmare a impunerii măsurilor de izolare, a încercat, de asemenea, să evidenţieze canalele care se remarcă în ceea ce priveşte seriozitatea informaţiilor, iar OAN nu se numără printre acestea.

Zeci de mii de susţinători ai lui Donald Trump s-au îndepărtat luna aceasta de postul conservator de referinţă Fox News, îndreptându-se spre canale mai mici ale ultra-dreptei americane.
Astfel, în urmă cu două săptămâni, Newsmax a trecut de pragul de un milion de telespectatori pentru prima dată în istoria sa.

Preşedintele OAN, Charles Herring, a declarat pentru AFP că, de mai multe săptămâni, canalul său a avut una din cele mai bune zece audienţe ale televiziunilor prin cablu la nivel naţional, luând în calcul toate programele.

Mai mulţi senatori democraţi, în frunte cu Bob Menendez, au adresat marţi o scrisoare YouTube prin care au cerut conducerii sale să elimine postările video care răspândesc dezinformări pe tema alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.