Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yuanul digital al Chinei poate transforma peisajul economic global. Crește într-un ritm de folosință foarte rapid

coingeek.com
yuan digital criptomonede

Cu fiecare zi care trece, lista țărilor care explorează activ ideea monedelor digitale ale băncii centrale (CBDC) continuă să crească într-un ritm rapid. În timp ce proiectul digital de yuani din China poate fi cel despre care vorbește cel mai mult toată lumea, în ultimele luni, țări precum Regatul Unit, Suedia și Japonia au avansat cu propriile lor cercetări și / sau testări CBDC.

Acestea fiind spuse, proiectul digital de yuani este în fața oricăruia dintre competitorii săi în acest moment, datorită simplului fapt că autoritățile chineze au finalizat deja multe runde de testare beta ale monedei într-o serie de regiuni importante, inclusiv Beijing , Chengdu și zona Hong Kong.

De fapt, doar pentru a evidenția cât de departe a ajuns de-a lungul proiectului, rapoartele indică faptul că cetățenii orașului Suzhou își pot plăti acum călătoria zilnică pe a cincea linie a orașului folosind yuanul digital.

Considerat inițial ca un instrument care ar ajuta China să-și digitalizeze economia pe fondul situației COVID-19 care se înrăutățea, știrile inițiale au afirmat pur și simplu că un grup select de bănci comerciale de stat din China efectuează teste interne ale unui portofel de monedă digitală care a fost conceput pentru a găzdui un „yuan digital” - cunoscut sub numele de plată electronică în monedă digitală sau DCEP.

La scurt timp, însă, a devenit clar că scopul acestui proiect s-ar extinde mult dincolo de simplele transferuri bancare, mai ales că au început să iasă la suprafață confirmările unor studii pilot de succes în metropole importante, cum ar fi Beijing, zona nouă Xiong'an, Shenzhen, Suzhou și Chengdu .

Poveștile de succes legate de CBDC din China devin acum mai frecvente. Recent, noua zonă chineză Xiong'an, situată la puțin peste 90 de km de Beijing, a făcut ca guvernul local să își plătească lucrătorii folosind yuanul digital . De fapt, întreaga regiune pare să fi adoptat platforma de plată a fondului blockchain pentru a ajuta la digitalizarea economiei sale locale.

În plus, autoritățile de transport public din marile orașe chineze, cum ar fi Chengdu, s-au angajat să-și extindă setările de plăți pentru a include yuanul digital, stimulând potențial creșterea generală a e-CNY.

Între timp, unii dintre cei mai importanți comercianți cu amănuntul din China au participat, de asemenea, la e-CNY . Mai mult, serviciile alimentare Alibaba online, inclusiv ele.me, supermarketul Tmall și magazinele alimentare Hema, au început să permită clienților lor să își plătească bunurile folosind yuanul digital.

În ultimii ani, China a adoptat o poziție extrem de dură în ceea ce privește guvernarea pieței sale locale de criptare. În ultimele luni, autoritățile locale par să fi intrat în overdrive, evidențiat de recenta interdicție de exploatare a criptomonedelor .

În zilele următoare, guvernul a emis, de asemenea, ordine care interzic instituțiile financiare, de la bănci la furnizorii de plăți online și toți ceilalți din mijloc, de a folosi orice fel de tranzacții cu criptomonede - inclusiv înregistrări, tranzacționare, compensare și decontări.

Kevin Zhang, vicepreședinte al dezvoltării afacerilor la Foundry, o companie de investiții axată pe exploatarea și mizarea activelor digitale, a declarat pentru Cointelegraph că, în opinia sa, China și PCC sunt axate pe menținerea „stabilității sociale”, adăugând:

„Este o distragere a zgomotului care atrage atenția în mod constant și subminează percepția asupra controlului Chinei asupra ieșirilor de capital și a reglementării financiare. Totul s-a încheiat când crypto / bitcoin a început să împingă maximele istorice și PCC sărbătorea aniversarea a 100 de ani. ”

Nishant Sharma, fondator al BlocksBridge Consulting, o firmă de consultanță internațională axată pe industria minieră a criptomonedelor, a declarat pentru Cointelegraph că China este în continuare cea mai mare piață a criptomonedelor, precum Bitcoin ( BTC ), în afara Statelor Unite. El a adăugat: „De la interzicerea schimburilor de criptare în 2017, criptomonedele sunt tranzacționate în China peer-to-peer, iar cetățenii chinezi continuă să utilizeze criptomonede, precum Bitcoin, atât ca magazine fiabile de valoare, cât și ca investiții speculative. ”

Experimentul monedei digitale chineze pare să nu fi trecut neobservat, deoarece recent, Banca Japoniei a anunțat că a început cu succes un proces de dezvoltare a yenului său digital . Scopul proiectului pare orientat spre evaluarea viabilității tehnice / monetare pe termen lung a eliberării unui CBDC la scară masivă în interiorul granițelor Japoniei. Probabil că pilotul se va încheia până în primul trimestru din 2022.

Banca centrală suedeză, Riksbank, după luni aparente de inactivitate în legătură cu proiectul său de e-coroană, a publicat rezultatele testelor sale din prima fază cu succes. În mod similar, de la începutul anului 2021, Banca Angliei și-a exprimat și ea dorința puternică de a-și dezvolta propria monedă digitală .

Între timp, națiuni precum Bahamas și Cambodgia au continuat să emită propriile CBDC : dolarul Sand și respectiv Bakong. Cu toate acestea, adoptarea acestor active a încetat să apară, o problemă pe care Banca Populară Chineză (PBoC) pare să o abordeze puternic în așteptarea desfășurării complete prin intermediul diferitelor sale inițiative de e-CNY.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.