Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zboruri de antrenament deasupra Bucureștiului pentru Ziua Aviației

mig 21

Forțele Aeriene Române, Ministerul Afacerilor Interne și SRI se pregătesc, miercuri și joi, pentru Ziua Aviației, care va fi sărbătorită vineri, 20 iulie. Astfel, miercuri și joi vor avea loc zboruri de antrenament deasupra Bucureștiului, informează Mediafax.

„Aparate de zbor din dotarea Forțelor Aeriene Române, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații participă în zilele de 18 și 19 iulie la zboruri de antrenament în pregătirea ceremoniei dedicate Zilei Aviației și a Forțelor Aeriene Române, ce va avea loc vineri, 20 iulie, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Aerului din București. La antrenamente vor participa avioane de tip F-16 Fighting Falcon, C-27J Spartan, C-130 Hercules, precum și elicoptere IAR-330 Puma, MI-17/18 și EC-135”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării, transmis miercuri.

Citește și: MCIN - 12 milioane de euro pentru două proiecte de importanță națională în domeniul cultural din România

Potrivit sursei citate, la repetiții participă și avioane de vânătoare F-15 Eagle aparținând Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii ce participă la exercițiul Dacian Eagle 2018 desfășurat la Câmpia Turzii.

În această lună au avut loc două accidente aviatice în care au fost implicate aparate ale Forțelor Aeriene Române. Un MIG 21 LacnceR s-a prăbușit în urmă cu 10 zile la Borcea, unde un pilot și-a pierdut viața, iar luni, un aparat de tip IAR 99 s-a prăbușit în comuna Nicolae Bălcescu, iar cei doi piloți au reușit să se catapulteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.