Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zdob și Zdub s-a calificat în finala Eurovision. 'Trenulțul' va merge până la Torino, în Italia

zdob si zdub

Trupa Zdob și Zdub & Frații Advahov s-au calificat cu piesa „Trenulțul” în finala Eurovision Song Contest 2022. Aceștia au făcut senzație pe scena de la Torino și au fost susținuți cu căldură de întreaga Europă, conform deschide.md.

Celelalte țări care s-au calificat alături de Moldova sunt: Elveția, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Olanda.

 

Piesa „Trenulețul” interpretată de Zdob și Zdub & Frații Advahov combină stilul rock’n’roll și folclorul. Piesa a făcut furori încă de la lansare, care a avut loc cu câteva zile înaintea reluării circulației trenului Chișinău-București și a fost interpretată direct în gara feroviară de la Chișinău în ziua reluarii circulației trenului.

A doua semifinală a concursului Eurovision Song Contest 2022 va avea loc pe 12 mai, în cadrul căreia vor evolua 18 țări. Marea finală a concursului va avea loc pe 14 mai.

Formația „Zdob şi Zdub” participă pentru a treia oară la concursul internațional, după ce pentru prima oară, în 2005, a reprezentat Moldova cu piesa „Bunica bate doba”, clasându-se pe locul șase, iar în 2011 – cu piesa „So Lucky”.

Cea de-a 66-a ediție a Concursului Internațional Eurovision 2022 are loc în perioada 10-14 mai 2022 la Torino. Eurovision Song Contest 2022 aduce pe scenă reprezentanți din 41 de țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.