Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece cetăţeni irakieni, PRINȘI la frontiera cu Bulgaria - FOTO

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Un număr de zece cetăţeni irakieni, nouă adulţi şi un copil, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, informează sâmbătă IGPF.

Cei zece cetăţeni irakieni au fost predaţi, sâmbătă dimineaţa, autorităţilor de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

Citește și: Rareș Bogdan EXULTĂ după inculpările din dosarul Mineriadei: 'Nu am putut mai mult, iertați-ne!'

Potrivit unui comunicat transmis de IGPF, o patrulă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorul PF Negru Vodă şi lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Negru-Vodă a depistat vineri, în apropierea localităţii de frontieră Darabani, mai multe persoane care se deplasau pe jos, dinspre Bulgaria spre România.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul SPF Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul primelor verificări, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 12 şi 50 de ani, şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Asupra acestora au fost descoperite documente prin care solicitaseră azil în Bulgaria, anunță Agerpres.

Conform sursei citate, au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, faptă prevăzută şi sancţionată de Codul Penal, iar cei zece cetăţeni irakieni au fost predaţi autorităţilor bulgare sâmbătă dimineaţa, în baza protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.