Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece firme din Conțești, închise din cauza arderii ilegale de deșeuri

Ziarul romanesc Germania
lacat pe usa

Ministerul Mediului a anunțat miercuri rezultatele în urma descinderilor Gărzii Naționale de Mediu de la Conțești, județul Dâmbovița, împotriva celor care ard ilegal deșeuri. Activitatea a zece firme a fost suspendată și au fost date amenzi de peste 100.000 de lei, potrivit Mediafax.

La acțiunea de marți, la care au participat Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Dâmbovița al GNM, IPJ Dâmbovița și Jandarmeria, a fost verificată legalitatea activităților de colectare a deșeurilor în zona Bălteni (comuna Conțești), județul Dâmbovița.

Au fost verificate zece firme, dar și Primăria Conțeşti, și au fost oprite în trafic toate autovehiculele de peste 3,5 tone care prezentau suspiciuni de transport de deșeuri.

Citește și: Specialiștii au dat VERDICTUL: care e AFACEREA care vă poate îmbogăți pe viitor

„Până în acest moment, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 105 000 lei, pentru încălcarea prevederilor legislației de mediu, și a fost dispusă sistarea activității pentru toate cele 10 societăți controlate. De asemenea, s-a verificat teritoriul administrativ al UAT Conțești privind starea de salubrizare, iar în urma controlului, a fost stabilită măsura, cu caracter imediat, de colectare și eliminare a deșeurilor provenite din dezmembrări ale autovehiculelor, aflate pe domeniul public”, a transmis Ministerul Mediului.

De asemenea, Primăriei Conțeşti i-a fost impusă salubrizarea imediată a comunei, atât a deșeurilor provenite din dezmembrări ale autovehiculelor aflate pe domeniul public, cât și a tuturor categoriilor de deșeuri abandonate pe teritoriul comunei. În acest sens, au fost ridicate circa 11 tone de deșeuri feroase și neferoase – reprezentând cantitatea totală de deșeuri identificată pe domeniul public al comunei, chiar în timpul acțiunii desfășurate, a mai anunțat Ministerul Mediului.

Tot în cadrul aceluiași control, două persoane bănuite de furturi de componente auto au fost duse la audieri la sediul poliției Municipiului Târgoviște, iar peste 50 de mașini care transportau mărfuri au fost verificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.