Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece temerari s-au înscris pentru recuperarea crucii de Bobotează, la Brăila

www.a1.ro
cruce Bobotează Dunăre

Zece temerari s-au înscris, anul acesta, în cursa pentru recuperarea crucii de Bobotează, ei urmând să se arunce în Dunăre pentru a aduce la mal Sfântul Odor ce va fi aruncat în apă de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun.

"Anul acesta, în cursă s-au înscris zece persoane care au îndeplinit condiţiile prevăzute de regulamentul competiţiei, respectiv să aibă analizele la zi, să nu sufere de afecţiuni cardiace şi să ataşeze la cerere rezultatul analizei EKG, eliberat de către medicul specialist. Cel mai tânăr are 31 de ani, iar cel mai în vârstă 54 de ani", a declarat, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Brăila, Camelia Chiriac.

Sărbătoarea de Bobotează se va desfăşura conform vechilor obiceiuri, fără restricţii, cu participarea tuturor credincioşilor vaccinaţi sau nevaccinaţi, potrivit unui comunicat transmis de Primăria Municipiului Brăila.

Programul prevede ca joi, 6 ianuarie, de la ora 8,00, la Catedrala "Naşterea Domnului" din Bariera Călăraşilor să aibă loc Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, concomitent desfăşurându-se slujbe religioase şi sfinţiri ale Agheasmei Mari în toate lăcaşurile de cult ortodoxe din judeţele Brăila şi Galaţi.

De la ora 11,00, se va porni într-o procesiune religioasă către Faleza Dunării, cu icoana Bobotezei în faţă, până în dreptul scenei de pe Faleza Dunării, unde va fi oficiată Slujba de sfinţire a Apei Celei Mari, de către ÎPS Casian al Dunării de Jos, apoi va urma ceremonia mult aşteptată de lansare şi prindere a Crucii din apele Dunării.

Anul acesta au fost pregătite 40.000 de sticle de 1 litru cu agheasmă, 10.000 urmând să fie împărţite credincioşilor pe Faleza Dunării şi 30.000 de litri în bisericile din judeţ.

Manifestările cu caracter religios dedicate Bobotezei sunt organizate de Primăria Brăila, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Protoierie şi Garnizoana Brăila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.