Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de ani de ÎNCHISOARE și despăgubiri URIAȘE în cazul exploziilor de la Sighetu Marmației

Magistraţii Tribunalului Maramureş au hotărât condamnarea a şase inculpaţi la pedepse cu închisoarea între 4 ani şi opt luni, patru dintre aceştia primind pedepse cu executare iar doi cu suspendare în cazul dosarului privind dubla explozie de gaz care avut loc în municipiul Sighetu Marmaţiei în anul 2012, informează un comunicat de presă al instituţiei remis marţi AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, fostul administrator al firmei Berg Sistem Gaz din municipiul Sighetu Marmaţiei, Gheorghe Răsvan Enache (52 de ani), a primit patru ani cu executare.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

Totodată, prin sentinţa anunţată, s-a hotărât plata de către vinovaţi - persoane juridic şi fizice, în solidar, a unor daune în cuantum total de aproape 4 milioane de euro către cele 17 victime al dublei deflagraţii care a avut loc, precum şi către entităţile juridice şi spitalele publice implicate în caz.

Sumele dispuse ca despăgubire pentru victimele deflagraţiei sunt cuprinse între 1,5 milioane de euro şi 50.000 de euro. Această hotărâre nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL

Potrivit aceleiaşi surse, în 30 mai 2013, patru inculpaţi care şi-au recunoscut vinovăţia au fost condamnaţi la pedepse cu închisoare (între 1 an şi 4 luni şi 1 an, cu suspendare). După judecarea acestora în formula simplificată, instanţa a continuat judecarea pe latura penală a celorlalţi inculpaţi, precum şi judecarea pe latura civilă a tuturor celor 12 inculpaţi.

În judecată au fost trimise 10 persoane şi două entităţi juridice, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei - ANRE şi firma Berg Sistem Gaz, filiala din Sighetu Marmaţiei.

Citește și: Ea e poștărița care a ascuns, în apartamentul său, DOUĂ TONE de scrisori nelivrate

Tribunalul Maramureş a pus la dispoziţie şi minutele anonimizate ale hotărârilor decise în instanţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.