Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de animale chinuite au fost eliberate din Gradina Zoologică din Rafah - Fâșia Gaza

pixabay.com
diverse, gratii, inchisoare

Peste 40 de animale, între care şi cinci lei, au fost evacuate, duminică, de la Grădina Zoologică din Rafah, Fâşia Gaza, urmând să fie duse în Iordania, a anunţat o organizaţie de protecţie a animalelor, potrivit AFP, potrivit news.ro.

Slăbite, cele 43 de animale, între care se numără şi un lup şi câteva maimuţe, trăiau în condiţii teribile la Rafah, potrivit asociaţiei Four Paws, care a organizat transferul.

În ianuarie, Grădina Zoologică din Rafah a ajuns în atenţia presei internaţionale, după de au apărut informaţii că patru lei nou-născuţi au murit de frig. Grădina Zoologică este cea mai veche din Fâşia Gaza.

“Animalele nu sunt într-o formă bună, dar starea lor este destul de stabilă” pentru transportul până la o rezervaţie din Iordania, aflată la o distanţă de 300 de kilometri, a declarat Martin Bauer, purtător de cuvânt al Four Paws.

Transferul animalelor trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii martie, dar organizaţia nu a avut acces în Gaza, punctul de trecere din Israel fiind închis o săptămână din cauza escaladării violenţelor în zonă.

Animalele au fost sedate pentru a fi puse în cuşti şi au fost transportate până la punctul de trecere, de unde au fost încărcate în camioane cu destinaţia Iordania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.