Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de arestări la Moscova după ce opoziţia din Rusia a ieșit din nou în stradă, în ciuda presiunilor

The Times of Israel
protest rusia

Opoziţia din Rusia a organizat o nouă manifestare sâmbătă, la Moscova, pentru a cere alegeri libere, sfidând autorităţile care au intensificat ameninţările şi presiunile săptămâna aceasta, arestându-i în special pe liderii protestului. Zeci de persoane au fost arestate. Opoziţia denunţă de mai multe săptămâni o reprimare a candidaţilor săi la alegerile locale din septembrie şi care face obiectul multor presiuni şi ameninţări din partea autorităţilor, a transmis organizaţia OVD-Info, specializată în monitorizarea arestărilor, scrie news.ro.

Manifestarea, neautorizată, s-a desfăşurat fără lider pentru că au fost prea multe condamnări după acţiunile de protest din weekend-ul trecut de la Moscova, care s-au încheiat cu aproape 1.400 de reţineri, niciodată atât de multe de la întoarcerea lui Vladimir Putin la Kremlin în 2012.

Opozanta Liubov Sobol, o avocată în vârstă de 31 de ani, a fost arestată cu câteva minute înainte de începutul protestului, pentru care autorităţile au instalat bariere pe principalele bulevarde din centru şi au desfăşurat importante efective de ofeiţeri de Poliţie şi soldaţi din Garda naţională.

Citește și: FBI se implică în cazul anchetei de la Caracal: BUBUIE o nouă pistă / SURSE

Reţeaua de internet mobilă nu a fost disponibilă în mai multe zone din oraş.

"Comisia electorală nu şi-a făcut treaba, tribunalele nu îşi fac treaba. Singurul lucru care funcţionează, este strada", a declarat pe Twitter Sobol înainte de arestarea sa. În greva foamei de trei săptămâni, ea a scăpat de închisoare până acum datorită faptului că are un copil de vârstă mică.

Principalul opozant al Kremlinului, bloggerul anticorupţie Alexei Navalnîi, ispăşeşte o pedeapsă cu închisoare de 30 de zile din 24 iulie. Spitalizat weekend-ul trecut pentru "o gravă alergie" înainte de a fi retrimis în celulă, el a depus o plângere pentru că ar fi fost "otrăvit".

Mare parte dintre aliaţi şi din alţi lideri ai protestatarilor au primit şi ei scurte pedepse cu închisoarea, începând cu mai mulţi candidaţi ai opoziţiei între care Ilia Iaşin, Ivan Jdanov şi Dmitri Gudkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.