Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de cadre medicale din Timişoara, audiate în cazul arhitectei Casei Poporului

judecatori

Peste 60 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Timişoara au fost audiate în ultimele zile la Poliţia Timiş, în calitate de martori, în legătură cu cazul fostei paciente Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului. 'Cazul este instrumentat de Parchetul Judecătoriei Sector 1 Bucureşti, dar Poliţia Timiş este comisie rogatorie şi audiază cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Timişoara eşalonat, pe parcursul mai multor zile, inclusiv săptămâna viitoare vor mai fi audieri', au declarat vineri, pentru Agerpres, surse judiciare.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, conf. dr. Marius Craina, a precizat, la rândul său, că a aflat că sunt zeci de medici, asistente şi infirmiere audiaţi în cauză. 'Nu ştiu cine sunt cei audiaţi, am aflat că au fost deja la Poliţie şi au dat declaraţii mai multe zeci de cadre medicale de la noi, mai ales de la ATI', a confirmat Craina. Arhitecta Anca Petrescu a fost internată la Spitalul Judeţean Timişoara în vara anului 2013, în urma unui accident rutier suferit pe raza judeţului Timiş. La câteva luni după externare, pacienta a decedat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, în urma unei presupuse infecţii intraspitaliceşti. Familia arhitectei a acuzat de malpraxis medicii care au îngrijit-o pe Anca Petrescu.

Medicii timişoreni au susţinut că nu sunt vinovaţi pentru decesul prematur al acesteia şi că din spitalul lor pacienta a plecat 'pe picioarele ei'. Mai mult decât atât, directorul unităţii spitaliceşti de atunci, Iulius Jugănaru, afirma că familia arhitectei le-a mulţumit medicilor timişoreni că au salvat-o, iar după decesul acesteia şi-au exprimat regretul că au cerut transferarea ei într-un spital din Capitală. 'Noi am tratat-o pe Anca Petrescu, nu am omorât-o. (...). Medicii de aici au salvat-o dintr-un accident cumplit, în urma căruia a avut nevoie de multe zile pentru a-şi reveni. Familia doamnei arhitect a solicitat, apoi, transferarea pacientei la Bucureşti, pentru a fi mai aproape de casă. A plecat de la noi cu o uşoară infecţie de plagă, care prin administrarea unui tratament corect cu antibiotice nu ridica absolut nicio problemă. În rest, femeia a plecat pe picioarele ei de la noi. Dacă ar fi contactat la noi vreo infecţie nosocomială, starea ei de sănătate nu i-ar fi permis transferul', declara medicul Iulius Jugănaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.