Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de cai cumpărați cu euro falși: Fosta echipă a lui Traian Berbeceanu a dat lovitura

perchezitii

Un număr de 25 de cai ar fi fost achiziţionaţi cu bancnote false de membrii unei grupări din Alba şi Sibiu, de la domiciliile cărora poliţiştii au ridicat, marţi, 1.200 de dolari şi 200 de euro contrafăcuţi, precum şi o armă neletală deţinută în mod ilegal, înscrisuri şi telefoane mobile, care au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

În urma celor 13 percheziţii, desfăşurate marţi dimineaţa de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia în judeţele Alba şi Sibiu, la persoane bănuite de punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune, au fost ridicaţi bani falşi, o armă neletală, înscrisuri şi telefoane mobile, potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Citește și: Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

"Acţiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulaţie bancnote contrafăcute, cu prilejul achiziţionării de animale, de la diverse persoane. În urma celor 13 percheziţii, poliţiştii au ridicat 1.200 de dolari SUA contrafăcuţi, în cupiură de 100 de dolari, şi o bancnotă de 200 de euro falsă. De asemenea, poliţiştii au ridicat o armă neletală, supusă autorizării, deţinută în mod ilegal, înscrisuri şi telefoane mobile, care au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor", se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, au fost identificaţi 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacţii în care a fost folosită monedă falsă, animalele fiind ulterior valorificate la un centru de sacrificare de pe raza judeţului Alba.

Citește și: Solicitare urgentă către Ludovic Orban! Se cere ‘alungarea’ unui cunoscut ministru

Poliţiştii au pus în executare 9 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la poliţie pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.

La acţiune, poliţiştii BCCO Alba Iulia au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Alba şi Sibiu, dar şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

Citește și: Avocatul lui Dragnea răstoarnă situația, după ce Înalta Curte a respins eliberarea fostului lider PSD: Mai există cereri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.