Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de civili ucişi într-un atentat sinucigaş în Afganistan

twitter.com
siria atentat blast

Cel puţin 10 civili au fost ucişi şi 40 au fost răniţi într-un atentat sinucigaş comis sâmbătă dimineaţă într-o piaţă din oraşul Asadabad, reşedinţa provinciei Kunar, din estul Afganistanului, relatează AFP şi DPA.

''Atacatorul-kamikaze se afla pe o motocicletă şi s-a aruncat în aer lângă o piaţă din Asadabad. Cele zece persoane ucise erau civili'', a precizat Ghani Mosamem, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Kunar. La rândul său, adjunctul şefului poliţiei din Kunar, Sayed Maqsud Pacha, a evocat un bilanţ de 11 morţi şi 40 de răniţi. Atentatul, care nu a fost încă revendicat, survine în contextul în care Afganistanul şi partenerii săi SUA, China şi Pakistan încearcă să relanseze negocierile de pace cu rebelii talibani. Un martor a afirmat că obiectivul atacului a fost Haji Khan Jan, un responsabil tribal care se opune talibanilor şi care ar fi decedat în acest atentat.

Confruntările armate din Afganistan s-au soldat până acum cu moartea a 11.002 civili, dintre care 3.545 numai anul trecut, conform ONU, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.