Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de copii au fost infectați de îngrijitorii care nu au respectat normele sanitare: 45 de persoane sunt pozitive, alte 70 așteaptă rezultatele testelor

coronavirus covid covid-19

Prefectura Olt a anunţat, marţi seară, că la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni s-au înregistrat 45 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, unitatea fiind carantinată pentru 14 zile. 70 de probe recoltate atât de la beneficiari cât şi de la persnal sunt încă în lucru.

”În data de 14.09.2020, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt s-a înregistrat primul caz confirmat Covid-19. Acesta este un beneficiar care a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pe data de 13.09.2020, secţia COVID, pentru simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis, marţi seară Prefectura Olt.

Citește și: CTP îl desființează pe Nicușor Dan: Va da o soluție nepripită, îndelung socotită și profund greșită

Sursa citată a precizat că Direcţia de Sănătate Publică Olt a declanşat ancheta epidemiologică, fiind identificaţi contacţii direcţi şi testat întreg personalul angajat aflat în serviciu (31 persoane) şi toţi beneficiarii (71).

”În data de 15.09.2020, a fost testat şi restul personalului angajat aflat la domiciliu (în afara turei), în număr de 38. Din numărul de teste prelucrate (70), rezultatele sunt: 44 pozitive (43 beneficiari şi 1 asistent medical) şi 26 negative (beneficiari). 70 de probe sunt în lucru”, a mai transmis Prefectura Olt.

Citește și: O primă victorie pentru Liviu Dragnea în justiție. Judecătorii au stabilit că i-a fost încălcat dreptul la muncă în penitenciar

Direcţia de Sănătate Publică Olt a stabilit carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 15.09.2020, ora 15:00, izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariaţi prezenţi în centru la declanşarea anchetei epidemiologice şi internarea tuturor cazurilor pozitive în cele 2 unităţi sanitare de profil (Secţie Covid-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal).

De asemenea, s-a decis restrângerea activităţii într-un pavilion (pacienţii şi personal cu rezultat negativ).

Citește și: Ciolacu: ‘Facem un ultim apel către organele abilitate să se autosesizeze în cazul domnului Nicușor Dan’

Spaţiile rămase libere vor fi decontaminate (dezinfecţie cu o firmă specializată), în data de 16.09.2020, urmată de mutarea activităţii în spaţiul decontaminat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.