Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de copii din Râpa de Jos au primit biciclete datorită eforturilor preotului lor paroh, Părintele Dacian Oprea

basilica.ro
Părintele Dacian Oprea

Zeci de copii din Râpa de Jos au primit biciclete datorită eforturilor preotului lor paroh, Părintele Dacian Oprea, care a iniţiat proiectul „O bicicletă pentru fiecare copil”.

Până în prezent, de beneficiile aduse de acest mijloc de transport şi agrement se bucură peste 40 de tineri din localitate, a declarat pentru Basilica.ro Părintele Dacian Oprea.

Preotul comunităţii din Râpa de Jos s-a gândit ca tinerii să fie în siguranţă atunci când se află pe bicicletă – fie în drum spre şcoală, fie la plimbare – şi le-a dăruit şi echipament de protecţie, scrie Basilica.ro.

Mai mult, pentru ca ei să circule responsabil, a organizat în 2 august o întâlnire între micii biciclişti şi reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere Reghin.

Poliţiştii le-au prezentat copiilor modul corect de deplasare cu bicicleta, semnificaţia indicatoarelor rutiere pe care trebuie să le respecte, modul de prevenire a eventualelor accidente şi riscurile la care se expun atunci când merg pe bicicletă pe drumurile publice.

Părintele Dacian Oprea desfăşoară multe alte proiecte la Parohia Râpa de Jos. El organizează în mod constant tabere pentru copiii din sat si nu numai, drumeții, pelerinaje.

De la instalarea sa în 2017, el a reuşit să construiască Centrul Cultural Catehetic „Protopop Simion Popescu”, care cuprinde un spațiu de joacă pentru copii, o bibliotecă impresionantă, bănci si spațiu de studiu echipat cu laptopuri, dar şi un muzeu cu lucruri de o valoare impresionată şi icoane de patrimoniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.