Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de deținuți au fost depistați cu COVID-19 în Penitenciarul Bistriţa

medlife.ro
test covid-19

Un număr de 22 de cazuri pozitive COVID-19 au fost înregistrate în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Bistriţa după ce, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, s-a procedat la testarea a 87 de persoane private de libertate, ca urmare a confirmării anterioare a unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Penitenciarul Bistriţa, testele indicate nu corespund numărului de contacţi, ci au fost stabilite, la nivel administrativ, în baza unor potenţiale interacţiuni.

Astfel, a fost dispusă transferarea celor 22 de deţinuţi testaţi pozitiv la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării tratamentului specific.

Sursa de infectare rămâne, pentru moment, incertă, ancheta epidemiologică nefiind finalizată. Starea de sănătate a persoanelor indicate este bună, iar restul efectivului de deţinuţi este permanent monitorizat de personalul medical, precizează sursa citată.

Activităţile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi şi, prin măsurile de informare/consiliere a persoanelor custodiate, este asigurat un climat carceral optim. Unitatea dispune de baza materială destinată protecţiei individuale şi igienizării spaţiilor şi continuă aplicarea prevederilor interne pe linie de prevenţie şi intervenţie, precum şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, se arată în comunicatul menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.