Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de migranţi ilegali prinşi în Bulgaria: Ce legătură aveau cu România

adevarul.ro
traficanti migranti

Poliţia bulgară de frontieră a reţinut 29 de migranţi ilegali la frontiera cu Turcia, 17 dintre ei fiind depistaţi într-un camion cu numere de înmatriculare româneşti, la punctul de trecere Lesevo, informează vineri BTA, citând un comunicat al Ministerul de Interne de la Sofia.

Cei 17 migranţi, care nu aveau asupra lor acte de identitate, au declarat că sunt cetăţeni sirieni. Ei sunt reţinuţi acum la secţia de poliţie din Elhovo (sudul ţării). Potrivit BTA, autorităţile au efectuat un test cu analizorul de gaze în interiorul camionului, rezultatele indicând valori ridicate de dioxid de carbon.

Conform Ministerului de Interne, alţi 12 migranţi ilegali au fost reţinuţi la punctul de frontieră Kapitan Andreevo. Nici ei nu deţineau acte de identitate, declarându-se irakieni. Şoferul care îi transporta a fost arestat pentru 72 de ore. Joi, poliţia de frontieră a anunţat reţinerea, la acelaşi punct de frontieră, a 43 de migranţi ilegali ascunşi într-un tren de marfă intrat în cursul nopţii din Turcia. Potrivit ministrul de interne Rumiana Bacivarova, Bulgaria a solicitat asistenţă financiară din partea Comisiei Europene pentru a-şi întări securitatea la frontiera cu Grecia şi a se evita crearea unei rute alternative de migraţie, după închiderea celei prin Balcanii de Vest. Vineri, guvernul de la Sofia a anunţat că va trimite ajutor umanitar migranţilor şi refugiaţilor blocaţi la frontiera eleno-macedoneană, în condiţii meteo vitrege. Ajutorul va consta în corturi, paturi, pături şi materiale de încălzire, aşa cum s-a specificat de către autorităţile elene într-o scrisoare trimisă Ministerului bulgar de Externe, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.