Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de persoane au protestat în Algeria față de regimul președintelui Abdelaziz Bouteflika

www.operationworld.org
algeria

Zeci de mii de persoane, majoritatea studenți, au protestat în Algeria pentru a cincea zi consecutivă, față de planul președintelui Abdelaziz Bouteflika de a candida pentru un al cincilea mandat, relatează Reuters preluat de agepres.

Președintele algerian Abdelaziz Bouteflika se află în funcție de 20 de ani și dorește să candideze pentru un al cincilea mandat. Protestatarii doresc ca președintele în vârstă de 81 de ani să nu își depună candidatura pentru alegerile din data de 18 aprilie.

Protestele de marți au fost primele manifestații prezentate în presa de stat algeriană, după ce mai mulți jurnaliști și-au manifestat nemulțumirea față de interdicția de publicare a informațiilor privind protestele.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea scapă hățurile gărzii pretoriene: se naște un nou front de duri în interiorul PSD

Agenția de presă de stat APS a transmis că protestatarii au cerut „schimbare și reforme”, iar postul de televiziune de stat a difuzat pentru prima dată imagini de la demonstrațiile organizate de studenți.

Studenții au scandat „Pace, pace” și „Nu dorim un al cincilea mandat”. De asemenea, aceștia au cerut Guvernului să creeze noi locuri de muncă, având în vedere faptul că un sfert dintre algerienii sub 30 de ani sunt șomeri.

Protestatarii s-au adunat în centrul capitalei Alger, dar și în universități, deoarece forțele de ordine le-au interzis să părăsească clădirile facultăților. Demonstrații au avut loc și în orașele Bejaia, Tizi Ouzou, Blida și Bouira.

Președintele Abdelaziz Bouteflika a suferit un atac de cord în anul 2013 și a dispărut din viața publică, având doar câteva apariții publice în ultimii ani. Directorul de campanie al lui Bouteflika a anunțat că președintele își va depune candidatura în data de 3 martie.

„Nimeni nu poate decide ignorarea Constituției. Este dreptul lui să candideze”, a transmis Abdelmalek Sellal, directorul de campanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.