Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de români sunt aşteptaţi la vot: Alegeri locale parţiale în 13 judeţe

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

În treisprezece judeţe din ţară au loc, duminică, alegeri locale parţiale, peste 93.000 de persoane fiind aşteptate la urne pentru a-şi alege primarul. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00. Alegerile locale de duminică se desfăşoară în 17 circumscripţii electorale din judeţele Arad, Botoşani, Cluj, Constanţa, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui şi Vâlcea.

Citeşte şi: CUTREMUR în Ucraina: Băiatul unui ministru, ÎNCĂTUŞAT pentru fapte extrem de grave / VIDEO

Electoratul este aşteptat să aleagă primarii din municipiul Deva, dar şi din 16 comune. Totodată se va alege componenţa Consiliului Local din comuna Mereni, judeţul Constanţa. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00 şi vor rămâne deschise până la ora 21.00. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, în localităţile în care se organizează duminică alegeri locale parţiale sunt înscrişi în Registrul electoral un număr de 93.611 cetăţeni români cu drept de vot, inclusiv cei care împlinesc 18 ani în ziua alegerilor.

Citeşte şi: Schimbări masive în legislație: Decizia autorităților care va afecta mii de oameni

De asemenea, în evidenţele Inspectoratului General pentru Imigrări figurează un număr de 237 de cetăţeni ai Uniunii Europene care au drept de vot la alegerile de duminică. Campania electorală a început în 22 octombrie şi s-a încheiat sâmbătă, la ora 7.00. Ministerului Afacerilor Interne a anunţat că pentru acest scrutin au fost achiziţionate 93.370 de timbre autocolante, 480 de ştampile cu menţiunea "VOTAT" şi 96 de plicuri din plastic transparent, înseriate, prevăzute cu sistem de sigilare, în care vor fi introduse ştampilele după încheierea votării.

Citeşte şi: Pro TV şi-a 'DISTRUS' concurenţa: 'Vocea României' a surclasat Antena 1

Fondurile necesare pentru organizarea alegerilor locale parţiale se ridică la 4,368 de milioane de lei şi sunt alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.