Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de oameni care au instigat online la revolte au fost arestaţi în India - Ce a generat tensiunile

twitter
armenia proteste

Zeci de oameni au fost arestaţi în India pentru că au instigat online la revolte, după ce Curtea Supremă a decis că teritoriul Ayodhya din nordul ţării trebuie să revină hinduşilor, care vor să construiască un templu aici, iar mulsulmanii vor primi un alt loc, potrivit NEWS.ro.

Au fost arestaţi 37 de oameni, dintre care 12 în statul Uttar Pradesh, cel mai populat din India şi unde se află teritoriul contestat, a anunţat poliţia, citează Reuters.

O persoană a fost arestată în capitala statului, Lucknow, pentru că a făcut „remarci neadecvate” pe social media şi a folosit un limbaj ameninţător.

Într-o altă parte a statului, şapte bărbaţi au fost arestaţi pentru că au lansat artificii şi au perturbat liniştea împărţind dulciuri în semn de celebrare, a mai spus poliţia.

Înainte de verdictul dat sâmbătă, Guvernul indian a trimis mii de forţe de ordine în Ayodhya şi alte localităţi, de teama violenţelor. Grupurile hinduse şi-au sfătuit membrii să nu sărbătorească public.

Mulţi hinduşi cred că zona din statul Uttar Pradesh reprezintă locul în care s-a născut una dintre cele mai venerate divinităţi, Ram.

De cealaltă parte, musulmanii spun că s-au închinat aici timp de generaţii.

În centrul cazului a stat moscheea Babri din secolul al 16-lea care a fost demolată de hinduşi în 1992, ceea ce a dus la revolte violente în care au fost ucişi aproximativ 2.000 de oameni.

Sute de persoane au fost reţinute vineri în Ayodhya, înaintea verdictului.

Verdictul a fost unanim. Curtea a spus că un raport al Archaeological Survey of India (ASI) a oferit dovada că rămăşiţe ale unui tempul au fost găsite sub structura moscheii demolate. Având în vedere toate dovezile, curtea a decis că terenul disputat trebuie să revină hinduşilor, în timp ce musulmanii vor primi un alt loc pe care să construiască o moschee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.