Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de PERCHEZIȚII: Grupare mafiotă descoperită de DIICOT/ VIDEO

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam jandarmi mascați

Miercuri, 29 martie 2017, procurorii  DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  au efectuat 55 de percheziţii domiciliare pe raza orașului Bocșa și localitățile rurale limitrofe în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a trei grupuri infracționale organizate specializate în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Vezi și: Proiectul mult așteptat de Liviu Dragnea este gata: Guvernul a făcut ANUNȚUL

Vezi și: Achitat de ÎCCJ în dosarul 'Gala Bute', Ion Ariton e REVOLTAT: 'Am fost TÂRÂT în această mocirlă'

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2015, în zona Bocșa, judeţul Caraș-Severin,  au acționat trei grupuri infracționale, interconectate, care au coordonat  în totalitate activitatea de distribuire de țigarete provenite din contrabandă.

S-a reţinut că fiecare grup infracţional a acționat pe 3 paliere, respectiv aprovizionare, transport/depozitare și distribuție cu țigări provenite din Serbia și Ucraina.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că distribuția stradală era  asigurată de către persoane care au acționat individual sau pe criterii familiale, cu strânse legături între ele. Un al doilea mod de distribuție “en detail” îl reprezenta vânzarea de țigarete netimbrate prin intermediul magazinelor/localurilor publice, atât în orașul Bocșa cât și în zonele rurale limitrofe.

Pe parcursul investigaţiilor s-a constatat că membrii grupurilor au adoptat  măsuri de conspirativitate a activității infracționale, respectiv ,utilizarea  unui număr mare de posturi telefonice, schimbarea periodică a acestora, supravegherea zonei de acțiune, urmărirea autoturismelor suspecte de a aparține autorităților de aplicare a legii.

Până în prezent, cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 240.000 de țigarete fără documente legale, arme și carne de vânat, bunuri ce urmează a fi ridicate în vederea continuării cercetărilor. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

La activităţi au participat şi  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Arad, polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și jandarmi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.