Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de percheziții și mai multe arestări: Tranzacții cu sute de grame de droguri cristal în Cluj

mascati perchezitii diicot

Zeci de percheziții și mai multe arestări: Tranzacții cu sute de grame de droguri cristal în Cluj

Polițiștii clujeni și procurorii DIICOT au făcut 25 de percheziții în Dej, Gherla și Cluj-Napoca la persoane cercetate că au făcut tranzacții cu sute de grame de droguri cristal. Drogurile erau ascunse în pod, iar din spațiile percheziționate au fost ridicate sume importante de bani, anunță Mediafax.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj – Napoca, împreună cu procurorii DIICOT Cluj, au făcut miercuri 25 de percheziții domiciliare în Dej, Gherla și Cluj-Napoca, la persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc, de mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în 3 cauze penale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 – decembrie 2023, persoanele cercetate ar fi intermediat și comercializat, în mod direct, substanțe psihoactive și droguri de mare risc (2-FDCK și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), primind sume cuprinse între 70 și 100 de lei, pentru un plic.

De asemenea, tot din cercetări a reieșit că, în perioada menționată, aceștia ar fi realizat tranzacții de ordinul sutelor de grame de substanță, pentru sume cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei.

În urma celor 25 de percheziții domiciliare, efectuate în județul Cluj, au fost descoperite și ridicate 9.320 de comprimate din categoria drogurilor de mare risc (5.752 conținând 3-CMC cristal și 3.568 de ecstasy), sume în lei și valută, în echivalentul a aproximativ 113.000 de euro, precum și alte mijloace de probă.

O parte din droguri au fost disimulate în spații greu accesibile (podul unui imobil) unde s-a pătruns prin utilizarea unei autoscări.

Procurorii DIICOT Cluj au dispus reținerea pentru 24 de ore a 7 persoane. În cursul zilei de joi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a celor 7 persoane, pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.