Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de persoane au protestat la Cluj împotriva infecţiilor nosocomiale din spitale şi au aprins lumânări

news.ro
nosocomiale protest

Câteva zeci de persoane au protestat, vineri, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, împotriva faptului că autorităţile nu iau măsurile necesare pentru eradicarea infecţiilor nosocomiale din spitale, care fac victime, inclusiv în rândul nou-născuţilor, potrivit Agerpres.

Participanţii la protestul organizat de comunitatea Declic au aprins lumânări cu care au "scris" pe pavajul pieţei mesajul "Neam ucis de nosocomiale" şi au purtat un banner cu mesajul "Murim cu zile de la infecţiile intraspitaliceşti. Nu le mai ascundeţi!".

"Numai în ultimele săptămâni, la maternitatea din Cluj, 4 bebeluşi au murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti. Nimeni nu a demarat de atunci o anchetă, iar astfel de tragedii au avut loc şi în alte oraşe din ţară. Comunitatea Declic cere, de urgenţă, o anchetă "pe bune" la Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca, dar şi un studiu de prevalenţă de moment, pentru a depista ce alte focare există acum şi în celelalte spitale din sistemul public. Mai mult, Declic cere Guvernului explicaţii publice pentru reacţia întârziată în acest caz", se arată într-un comunicat al comunităţii Declic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.