Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de persoane, salvate cu elicopterele SMURD în prima săptămână a anului

elicopter smurd

Zeci de persoane, salvate cu elicopterele SMURD în prima săptămână a anului

Elicopterele SMURD au salvat, în prima săptămână a anului, 65 de persoane aflate în situații limită, a anunțat luni Inspectoratul General de Aviație al MAI, potrivit Agerpres.

În perioada 1-7 ianuarie, echipajele de zbor ale I.G.Av. au desfășurat 85 de misiuni operative la nivel național. Cele mai multe solicitări au fost primite de elicopterele SMURD, care au reușit să intervină pentru salvarea a 65 de persoane aflate în situaţii limită.

Acestea au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență, transferarea interspitalicească a pacienților critici, căutarea, salvarea şi evacuarea persoanelor accidentate pe munte, precum și pentru transportul echipelor medicale, a organelor prelevate pentru transplant și a echipamentelor medicale.

De asemenea, în sprijinul Poliţiei de Frontieră, aeronavele I.G.Av. au efectuat 6 misiuni pentru monitorizarea și patrularea frontierei nord, în volum total de 20:29 ore de zbor.

Totodată, un elicopter din cadrul Unității Speciale de Aviație București a desfășurat misiuni în sprijinul Poliției Române, pentru monitorizarea și supravegherea traficului rutier de pe A1, DN1, DN2 şi Centura Municipiului Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.