Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de proiectile şi grenade şi sute de cartuşe neexplodate, distruse de pirotehniştii de la ISU Galați

proiectile

Zeci de proiectile şi grenade şi sute de cartuşe rămase neexplodate pe teritoriul judeţului Galaţi din perioada celui de-al Doilea Război Mondial au fost distruse de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi în cadrul unei misiuni de asanare a muniţiilor, informează, vineri, biroul de presă al instituţiei, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, au fost distruse în localitatea Braniştea, în zona "Râpa Galbenă", cinci grenade de mână defensive şi ofensive, 30 de bombe de aruncător calibrul 60 mm, proiectile explozive perforante de diverse calibre, un revolver, o puşcă semiautomată, o bombă de aviaţie englezească şi aproape 200 de gloanţe.

Citește și: DNA către apărătorii lui Piedone în dosarul Colectiv: 'Câte cluburi au ars în țară ați întrebat? De vreme ce ați întrebat primăriile cum procedau?

Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu echipaje de poliţie, iar măsurile de siguranţă specifice au fost asigurate de către echipajul SMURD din cadrul ISU Galaţi.

"Atenţionăm populaţia că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi pot duce la adevărate tragedii dacă sunt manevrate necorespunzător. În ultimii ani, au fost identificate şi ridicate în condiţii de siguranţă elemente de muniţie din perioada celui de-al Doilea Război Mondial din scorburile copacilor bătrâni, gospodăriile cetăţenilor, terenuri agricole, construcţii civile, poduri feroviare vechi, păduri, păşuni şi multe alte zone des frecventate, mai ales de către copii", informează reprezentanţii ISU Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.