Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de sesizări privind posibile nereguli la vot au fost înregistrate la IPJ Brașov: 11 infirmate, 16 în curs de cercetare

Câteva zeci de sesizări privind nereguli care s-ar fi petrecut duminică, în ziua votului, au fost înregistrate la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, o mare parte dintre acestea fiind infirmate în urma verificărilor efectuate de poliţişti.

"Până la acest moment au fost înregistrate 27 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, dintre acestea 11 au fost infirmate, iar 16 sunt în curs de cercetare. Nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi nu au fost constatate fapte de natură penală", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Alina Ivan, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Diferențe uriașe! Cu cât este mai mare salariul unui parlamentar decat al unui român de rând

O mare parte dintre aceste sesizări au fost depuse la Biroul Electoral Judeţean, acesta transmiţându-le spre verificare IPJ Braşov, a precizat, pentru AGERPRES, preşedintele BEJ Braşov, Cristina Ciolacu.

Spre exemplu, o astfel de sesizare, care a fost depusă la BEJ şi transmisă IPJ Braşov, este cea referitoare la o posibilă încălcare a legii electorale de către primarul comunei Teliu, Gheorghe Boalii. Conform sesizării, acesta ar fi publicat duminică, zi în care a fost interzisă campania electorală, pe mai multe grupuri de comunicare ale sătenilor, îndemnuri pentru alegători să voteze un anumit partid, cu promisiunea că acesta le va dublarea "alocaţiile".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.