Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de studenți basarabeni au protestat în Piața Operei din Timișoara / FOTO

agerpres
Proteste Basarabia Timisoara

Circa 80 de studenți basarabeni au protestat, luni seara, în Piața Operei și în fața Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Timișoara, exprimându-și nemulțumirea pentru modul în care au decurs alegerile prezidențiale din țara vecină. ''Suntem nemulțumiți de felul în care au decurs alegerile în Republica Moldova, de numărul insuficient de buletine de vot pe care le-am primit pentru Diaspora și mii de oameni care au străbătut sute de kilometru până la secția de votare nu au putut vota. Al doilea motiv de nemulțumire au fost fraudele care s-au făcut; avem și dovezi de fraude, când au inversat numărul de votanți, în procesul verbal apare un număr, iar pe site apare alt număr'', a declarat, pentru Agerpres, Radu Pascaru, fost președinte al Organizației Studenților Basarabeni din Timișoara și actual membru onorific al organizației.

El a precizat că la Timișoara s-a putut vota și că a fost chiar un record față de anii precedenți, adunând în acest an 1.064 de votanți, iar buletinele de vot au fost suficiente. Tinerii au pornit în jurul orei 19,00 din Complexul Studențesc spre Piața Operei, unde au protestat circa 15 minute, după care au pornit spre Consulatul Onorific al Republicii Moldova, unde au stat de vorbă cu consulul onorific Silviu Sofronie.

''I-am spus domnului consul onorific care este nemulțumirea noastră și ne-a întrebat dacă avem să-i înmânăm vreun document. Noi vom face o petiție pe care o vom semna cu toții și i-o vom trimite domniei sale ca să o înmâneze Ambasadei Republicii Moldova la București'', a menționat Radu Pascaru. Studenții au scandat printre altele ''Vrem dreptate, vrem alegeri repetate!'' și ''Alegeri fraudate''. Protestul s-a încheiat după ora 20,00, fără incidente.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.