Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de tineri au murit în mod suspect, într-un bar: autopsiile nu dau niciun indiciu, iar supraviețuitorii acuză un miros ciudat

doliu lumanare

Misterul rămâne neelucidat în privinţa morţii a 21 de tineri într-un bar din localitatea East London, în sud-estul Africii de Sud, după publicarea primelor analize toxicologice care nu au dus la nicio concluzie relevantă, au anunţat marţi autorităţile sud-africane, relatează AFP. Analizele realizate de un laborator din Cape Town au relevat prezenţa alcoolului în sângele victimelor, dar nu într-o proporţie mortală, a afirmat Litha Matiwane, din Serviciul de sănătate al provinciei Eastern Cape. "Ceea ce am stabilit ca alcoolemie oscilează între 0,50 şi 2,60 grame pe litrul de sânge, ceea nu ne permite să ajungem la concluzia că a existat o toxicologie letală", a declarat medicul într-un briefing televizat din East London.

În ceea ce priveşte monoxidul de carbon, nivelurile de saturaţie al hemoglobinei în sânge oscilează între 3,3% şi 21%, mult sub pragul fatal de 50%, a precizat el.

Laboratorul a descoperit de asemenea metanol în sângele tuturor victimelor, dar analize complementare sunt necesare pentru a determina cantitatea, a adăugat medicul.

Tinerii, cu vârste între 14 şi 20 de ani, au murit în circumstanţe misterioase în barul Enyobeni din cartierul Scenery Park, în East London. Majoritatea trupurilor neînsufleţite au fost găsite pe 26 iunie în bar fără răni aparente, în timp ce unii dintre tineri au murit în orele următoare la spital. Autorităţile au exclus posibilitatea unei busculade mortale. Supravieţuitorii au evocat un "miros sufocant", iar unele mărturii au sugerat o intoxicaţie sau o otrăvire.

Proprietarul acestui bar clandestin dar tolerat, în vârstă de 52 de ani, urmează să compară pe 19 august în faţa unui tribunal pentru a răspunde acuzaţiei de vânzare de alcool minorilor. Doi dintre angajaţii săi, de 33 şi 34 de ani, au primit o amendă de 2.000 de ranzi (120 de euro) din acelaşi motiv, a precizat poliţia sud-africană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.