Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO PRĂPĂD făcut de inundații și alunecările de teren: Zeci de morți și clădiri distruse în Indonezia şi în Timorul de Est

Inundaţiile produse de ploile torenţiale au dus la moartea a 23 de persoane pe insula indoneziană Flores, iar autorităţile au anunţat că alte nouă persoane au fost rănite şi cinci sunt date dispărute, în timp ce micuţul stat vecin, Timorul de Est, a raportat trei decese, transmite duminică Reuters.

Cel puţin 49 de familii au fost afectate de inundaţii şi de alunecările de teren, conform unui purtător de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru managementul dezastrelor, scrie agerpres.ro.

"Zeci de case au fost înghiţite de noroi în satul Lamanele (...) casele localnicilor au fost luate de viitură", a precizat purtătorul de cuvânt cu privire la situaţia din partea estică a insulei Flores.

Pe insula Adonara, la est de Flores, un pod s-a prăbuşit iar echipele de intervenţie se luptă cu ploaia torenţială, vântul puternic şi valurile mari.

În statul vecin, Timorul de Est, un copil de 2 ani şi alte două persoane au murit în urma unei alunecări de teren produsă la marginea capitalei Dili, conform declaraţiilor unui martor al dezastrului, citat de Reuters. Deocamdată nu există un bilanţ oficial al victimelor.

Furnizarea de energie electrică a fost întreruptă iar palatul prezidenţial din Dili a fost inundat de ploile ce au început de sâmbătă seara. Reprezentanţii serviciului de protecţie civilă din Timorul de Est nu au putut fi contactaţi, semnalează Reuters. Postările pe reţelele de socializare arată clădiri prăbuşite şi automobile înghiţite de ape.

Prognozele meteorologice continuă să fie îngrijorătoare. Agenţia meteorologică indoneziană a raportat că un ciclon tropical se apropie de Strâmtoarea Savu (dintre partea sudică a provinciei Nusa Tenggara şi coasta de nord a Timorului de Est), aducând precipitaţii puternice şi intensificări ale vântului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.