Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zegrean dă semnalul deciziei CCR care stabileşte soarta alegerilor/ VIDEO

zegrean

Curtea Constituţională decizie miercuri dacă alegerile locale într-un singur tur sunt sau nu constituţionale. La sosirea la sediul CCR, preşedintele Augustin Zegrean a dat un semnal important cu privire la decizia ce urmează să fie luată.

Întrebat dacă alegerile într-un tur sunt constituţionale, Zegrean a răspus: "Voi ştiţi deja. Unii chiar pun pariu pe soluţie. Deci de ce aţi mai venit?"

Lăsând gluma, Zegrean a explicat pe scurt ce înseamnă reprezentativitate, lăsând să se înţeleagă că alegerile într-un singur tur nu ar încălca principiul reprezentativităţii din Constituţie. "Reprezentativitate înseamnă cel mai bun dintre cei care au participat la alegeri", a explicat preşedintele CCR.

Zegrean a vorbit şi despre recomandarea Comisiei de la Veneţia de a nu se modifica legislaţia electorală cu mai puţin de un an înainte de alegeri. "Ei spus să nu se modifice legea electorală cu cel puţin un an inainte, dar asta nu ştiu dacă ar fi o schimbare care ar afecta alegerile. Comisia de la Veneţia spune că fiecare stat este liber să-şi aleagă sistemul de vot", a declarat Zegrean.

Întrebat dacă recomandările Comisiei de la Veneţia sunt obligatorii, preşedintele CCR a răspuns: "Dumneavoastă ţineţi cont de recomandări sau de directive?"

Vezi şi: Zi decisivă la Curtea Constituțională. Vom vota primarii într-un tur sau în două?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.