Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zegrean, despre sistemul electoral din România: Trebuie găsit sistemul cel mai bun

zegrean

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean a afirmat, într-un interviu acordat AGERPRES, că sistemul electoral cel mai bun pentru România a fost cel pe listă pentru Parlament, menţionând că politicienii nu ar trebui să îşi aleagă, cu o lună-două înainte de alegeri, varianta care "să-i ajute să câştige".

Elena Udrea sare în apărarea fostului soț. Ce sfat îi dă lui Cocoș

"Fiecare ţară îşi alege sistemul electoral care crede că i se potriveşte. Cred că România a încercat destule sisteme şi ar trebui să ştie de acum care este sistemul cel mai bun. Nu ar trebui să îşi aleagă politicienii, cu o lună-două înainte de alegeri, sistemul care să-i ajute să câştige. Trebuie găsit sistemul cel mai bun. Cred că cel mai bun sistem până acum pentru România a fost alegerea pe listă pentru Parlament, de exemplu. Şi istoria mă confirmă, pentru că aţi văzut opiniile despre Parlament şi despre parlamentarism în ultimii 25 de ani. Iar la alegerile locale, am spus demult că ar trebui făcut un cod electoral şi să se oprească lucrurile acolo, să nu tot schimbi de fiecare dată. În fiecare an, când sunt alegeri, ne certăm cum le facem: cu un tur, cu două. Trebuie odată închisă povestea asta", a spus Zegrean.

SURSE - De ce miroase a Congres la PNL, în prag de alegeri


El s-a declarat convins că următorul scrutin nu se va organiza în baza legii actuale. "Până acum nu prea au fost legi electorale care să se aplice la două scrutine. Sunt absolut convins că următorul scrutin se va face pe altă lege, nu pe aceasta", a susţinut fostul preşedinte al CCR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.