Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski a semnat decretul: Cine este noul comandant al Forțelor Terestre ale Ucrainei

pravda
pavliuk

Generalul-locotenent Oleksandr Pavliuk a devenit noul comandant al Forțelor Terestre ale Ucrainei, funcție ocupată anterior de Oleksandr Sirski, înainte de a fi numit comandant-șef al armatei - potrivit unui decret al preşedintelui Volodimir Zelenski, publicat duminică, scrie RBC, conform Rador Radio România.

Sâmbătă, Pavliuk a fost demis prin decizie guvernamentală din cadrul Ministerul Apărării, unde ocupa funcţia de prim-viceministru.

Din iulie 2006 până în aprilie 2007, Oleksandr Pavliuk a comandat contingentul ucrainean de menținere a păcii din Kosovo, iar din 2010 până în 2015, s-a aflat la comanda Brigăzii 24 Mecanizate.

În calitate de comandant de brigadă, începând cu martie 2014, Pavliuk a participat în mod activ la respingerea agresiunii ruse. Brigada de sub comanda sa s-a remarcat prin eliberarea de sub ocupaţie rusă a oraşelor estice Sloviansk, Kramatorsk, Siversk și Lisiceansk.

În 2015-2017, Pavliuk a fost prim-adjunct al comandantului Comandamentului Operațional "Vest" al Forțelor Terestre ale Ucrainei, iar din 2017 până în 2020 - comandantul aceluiași comandament.

Din 2020 până în iulie 2021, Oleksandr Pavliuk a coordonat pregătirea Comandamentului Forțelor Terestre, iar din iulie 2021 până în martie 2022, a comandant Operațiunile Forțelor Întrunite.

După începerea invaziei ruse la scară largă, Pavliuk a condus apărarea în estul Ucrainei.

În martie 2022, Oleksandr Pavliuk a fost numit șef al Administraţiei Militare Regionale Kiev. A deținut această funcție până în luna mai a aceluiași an. În calitate de șef al administraţiei respective, Pavliuk a organizat apărarea capitalei și a regiunii Kiev.

Din mai 2022 până în februarie 2023, Pavliuk a fost comandant adjunct al Forțelor Terestre, conduse atunci de actualul şef al armatei, Oleksandr Sirski. Din februarie 2023 până în 10 februarie 2024, a ocupat funcția de prim-adjunct al ministrului apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.