Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski a trimis o scrisoare Bulgariei: Președintele Ucrainei cere ajutor la repararea echipamentelor militare

Administratia Prezidentiala din Ucraina
Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Bulgariei să ajute Ucraina în repararea echipamentelor militare deteriorate în războiul în curs cu Rusia, a relatat miercuri televiziunea națională bulgară (BNT).

Ambasadorul ucrainean la Sofia, Vitaly Moskalenko, a prezentat Parlamentului bulgar o scrisoare din partea lui Zelenski, în care președintele ucrainean spune că autoritățile de la Kiev speră că Bulgaria va ajuta la repararea echipamentului militar ucrainean și va continua să ajute ucrainenii care fug din calea războiului.

Zelenski spune că speră că Bulgaria va continua să ofere ajutor umanitar, inclusiv medicamente, îmbrăcăminte și alimente.

În scrisoare, Zelenski spune că speră că va continua cooperarea energetică între cele două țări și exportul de electricitate și gaze din Ucraina în Bulgaria, potrivit BNT.

De asemenea, Zelenski spune că speră că Bulgaria va continua să sprijine Ucraina pe calea integrării în UE.

Parlamentul bulgar va decide în cursul zilei de miercuri dacă va sprijini Ucraina cu "echipamente tehnico-militare", potrivit BNT.

Rusia a întrerupt săptămâna trecută furnizarea de gaze naturale către Polonia și Bulgaria, intensificând în mod dramatic răspunsul său la sancțiunile occidentale impuse Moscovei din cauza războiului din Ucraina.

Gigantul energetic rus de stat Gazprom a transmis miercuri că a oprit complet livrările către compania poloneză de gaze PGNiG și Bulgargaz din Bulgaria, după ce acestea au refuzat să îndeplinească cererea Moscovei de a plăti în ruble, în loc de euro sau dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.