Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski acuză Rusia că a utilizat drone iraniene pentru a lovi Ucraina: 'Vor să provoace panică și haos, vor să distrugă sistemul energetic'

BBC
Volodimir Zelenski

Rusia a lansat luni o campanie de bombardamente asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, precizând că au fost lansate zeci de rachete şi atacuri cu drone iraniene, informează AFP şi Reuters, conform AGERPRES.

"Ei vor (să provoace) panică şi haos, vor să distrugă sistemul energetic" al Ucrainei, a susţinut Zelenski într-o înregistrare video difuzată pe reţelele sociale. El a adăugat că loviturile ruse "cu zeci de rachete" şi drone iraniene Shahed au vizat Ucraina de la nord la sud şi de la est la vest, lovind capitala Kiev, precum şi regiunile Hmelniţki, Lviv (Liov), Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir.

Volodimir Zelenski a mai subliniat că Rusia a întreprins special atacurile sale luni, pentru a provoca cât mai multe pierderi posibile în rândul oamenilor. "A doua ţintă (după sistemul energetic) sunt oamenii. O astfel de oră şi astfel de ţinte au fost alese special pentru a cauza cât mai multe victime posibil", a afirmat şeful statului ucrainean.

Potrivit unui prim bilanţ al poliţiei ucrainene, atacurile ruse care au avut loc luni dimineaţa asupra Kievului s-au soldat cu cel puţin cinci morţi şi 12 răniţi.

Aparate de fabricaţie iraniană de tip Shahed-136, cunoscute şi ca "drone kamikaze", au fost utilizate în urmă cu numai câteva zile asupra oraşului Zaporojie şi anterior în alte părţi ale Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.