Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski acuză Rusia că folosește tactici din 2014: Pe unii i-au ucis. Pe unii nu îi putem găsi. Pe unii i-am găsit deja și sunt morți

Telegram
soldati rusi Mariupol spetnaz

Volodimir Zelenski, a dezvăluit în cadrul unui interviu, că unii primari răpiți de forțele Federației Ruse au fost găsiți morți. Potrivit președintelui ucrainean, Rusia folosește aceleași metode la care a apelat în Donbas în 2014.

Primarii localităților ucrainene, care au fost răpiți de invadatorii ruși, au fost găsiți morți sau au fost dați dispăruți de Ministerul Apărării al Ucrainei. Anunțul a fost făcut de președintele țării vecine, într-un interviu pentru publicația The Economist.

„Îi răpesc pe primarii orașelor noastre. Pe unii i-au ucis. Pe unii nu îi putem găsi. Pe unii i-am găsit deja și sunt morți”, a afirmat Volodimir Zelenski.

14 primari din Ucraina au fost luați ostatici de soldații ruși. Autoritățile ucrainene au negociat eliberarea acestora. Problema fiind discutată la nivel internațional.

Irina Vereșciuk, ministrul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar, a anunțat vineri, 25 martie, că invadatorii ruși au capturat 14 primari.

Politiciana a precizat că Federația Rusă dorește ca schimbul de prizonieri să aibă loc numai în condiții de paritate.

„Aici, Rusia cere paritate, spun ei, grăniceri pentru grăniceri, marinari pentru marinari, și am o întrebare logică: pe cine îi vom schimba pe primarii, dintre care sunt deja 14 ținuți ostatici de Rusia?”, a remarcat Irina Vereshchuk, citată de Unian.

Rusia și Ucraina au făcut un schimb de prizonieri. În urma acestuia, 19 marinari civili ucraineni se întorc acasă de pe nava de salvare „Saphire”, capturată de ocupanți în timp ce încercau să lichideze armata de pe insula Zmeinîi.

Primul schimb cu drepturi depline de prizonieri de război a avut loc joi, 24 martie, la ordinul lui Volodimir Zelenski.

Anunțul a fost făcut de ministrul reintegrării teritoriilor ocupate temporar, Irina Vereșciuk, pe rețelele de socializare.

Potrivit acesteia, Ucraina a schimbat zece invadatori capturați cu zece dintre militari ai săi. Partea rusă a luat 11 marinari civili, pe care armata ucraineană i-a salvat de pe o navă inundată în apropiere de Odesa.

Nava de salvare va fi returnată Ucrainei, apoi aceasta va fi trimisă într-un port din Turcia, relatează Unian, potrivit b1tv.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.